Definitief ontharen – IPL

HomeDefinitief ontharen – IPL

Onze salon is erkend bij verschillende zorgverzekeraars, in de meeste gevallen wordt een behandeling hier dan ook voor vergoed met aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

IPL Behandeling

Ontharen met  IPL (Intense Pulsed Light) is een methode voor het verminderen van overbeharing.  Tijdens de behandeling wordt er sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug. IPL is zeer effectief maar werkt alleen op donkere haren. De behandeling is niet geschikt voor licht blonde, witte, grijze en rode haren, dit komt doordat de haren niet genoeg pigment bevatten. Ook de huidskleur is bepalend voor de werking van IPL. Een donker of getinte huid bevat veel pigment en heeft het apparaat een aangepaste instelling nodig. Heeft u vragen of wilt u graag weten of deze behandeling bij u  nodig is neem dan contact met ons op!

De afspraak

Als uw een afspraak wilt maken beginnen wij altijd met een intake, hierdoor kunnen wij goed zien of de haren geschikt zijn. Het is dan ook belangrijk om een klein gedeelte van de haren voor de intake te laten staan, de rest mag u met een scheermesje weghalen. Na de intake is het altijd belangrijk om de dag voor de behandeling alle haren weg te halen met een scheermesje.

Werking IPL en hoelang het resultaat aanhoudt

Met IPL ontharen wordt overtollig haar verwijderd door gebruik te maken van lichtpulsen. Dit zorgt ervoor dat de haarwortel wordt verwijderd en vervangen door collageen, een natuurlijke stof in ons lichaam. Belangrijk om te weten is dat het aantal haarwortels dat je vanaf je geboorte hebt, vastligt. Dus als er één haarwortel is verwijderd, komt deze niet meer terug. Het is echter belangrijk om te weten dat haarwortels zich in verschillende fasen bevinden.

De twee belangrijkste fasen zijn de groeifase (anagene fase) en de rustfase (telogene fase). Alleen de haarwortels in de groeifase kunnen definitief worden verwijderd. De haarwortels in de rustfase blijven ongedeerd. Aangezien een groot deel van de haarwortels zich vaak in de rustfase bevindt, zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

Het is dus normaal dat er meerdere sessies nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Tijdens deze behandelingen worden de haarwortels in de groeifase aangepakt, wat geleidelijk leidt tot een merkbaar verminderde haargroei. Het proces is veilig en wordt vaak als comfortabel ervaren.

Bij IPL ontharen is het belangrijk om geduld te hebben en regelmatig terug te keren voor behandelingen. Op deze manier zul je na verloop van tijd kunnen genieten van een langdurig glad resultaat.

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 6 tot 12 behandelingen nodig. De meeste haren kunnen voor altijd weg blijven of in mindere mate terug groeien. Dit komt  door dat inactieve haarzakjes na verloop van tijd actief worden dus in de groeifase komen. Dit kan gebeuren door hormonen (puberteit, zwangerschap of overgang, medicatie) het kan zijn dat er dan een nabehandeling nodig is.

Let op!

Epileren of harsen is niet mogelijk als u behandeld wilt worden met IPL. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen haartje in het haarzakje zit en de warmte niet word opgenomen. De straling/warmte komt dan niet diep genoeg in de huid en de flits gaat verloren. Met als gevolg dat het ontharen niet werkt.

GedeelteDuurtijdPrijs
IPL hele gelaat15 min€75,-
IPL lip of kin15 min€35,-
IPL oksels20 min€55,-
IPL bikinilijn 20 min€55,-
IPL onderbenen40 min€175,-
IPL borst of rug gedeeltelijk25 min€70,-
IPL wenkbrauwtussenstuk 15 min€20,-
IPL bovenlip15 min€35,-
IPL wangen15 min€35,-
IPL hals of nek 15 min€35,-
IPL schouders 30 min€75,-
IPL borsten vrouw (incl. tepelhof)30 min€35,-
IPL boven- of onderrug 45 min€85,-
IPL gehele rug 60 min€145,-
IPL gehele rug (incl. schouders) 60 min€195,-
IPL buik (vrouw)45 min€85,-
IPL borst (man) 45 min€85,-
IPL borst en buik 60 min€140,-
IPL handen 15 min€55,-
IPL bovenarmen30 min€80,-
IPL onderarmen30 min€70,-
IPL hele armen 30 min€130,-
IPL bikinilijn (incl. schaamstreek)30 min€75,-
IPL billen30 min€75,-
IPL bovenbenen (excl. bikinilijn)45 min€215,-
IPL hele benen90 min€330,-
IPL voeten 15 min€50,-
color
https://beau-vital.nl/wp-content/themes/hazel/
https://beau-vital.nl/
#91a63d
style2
paged
Loading posts...
/data/sites/web/beau-vitalnl/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off