Definitief Ontharen

HomeDefinitief Ontharen

Definitief ontharen IPL

Ontharen met  IPL (Intense Pulsed Light) is een methode voor het verminderen van overbeharing.  Tijdens de behandeling wordt er sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug. IPL is zeer effectief maar werkt alleen op donkere haren. De behandeling is niet geschikt voor licht blonde, witte, grijze en rode haren, dit komt doordat de haren niet genoeg pigment bevatten. Ook de huidskleur is bepalend voor de werking van IPL. Een donker of getinte huid bevat veel pigment en heeft het apparaat een aangepaste instelling nodig. Heeft u vragen of wilt u graag weten of deze behandeling bij u  nodig is neem dan contact met ons op!

Als uw een afspraak wilt maken beginnen wij altijd met een intake, hierdoor kunnen wij goed zien of de haren geschikt zijn. Het is dan ook belangrijk om een klein gedeelte voor de intake te laten staan, de rest mag u met een scheermesje weghalen. Na de intake is het altijd belangrijk om de dag voor de behandeling alle haren weg te halen met een scheermesje.

Let op!: epileren of harsen is niet mogelijk als u behandeld wilt worden met IPL. Dit zorgt er namelijk voor dat er geen haartje in het haarzakje zit en de warmte niet word opgenomen. De straling/warmte komt dan niet diep genoeg in de huid en de flits gaat verloren. Met als gevolg dat het ontharen niet werkt.

Hoe goed werkt IPL en hoelang heeft u daar profijt van?
Door te ontharen met IPL wordt de follikel opgeruimd en die ruimte wordt opgevuld door collageen. Het aantal haarfollikels ligt met je geboorte vast, dus als er één vernietigd is dan is deze ook echt weg. Haarfollikels bevinden zich echter wel in verschillende fasen. De belangrijkste fase voor ontharen is de groeifase (anagene fase) en de rustfase (telogene fase). De haarfollikels die zich in de groeifase bevinden worden alleen definitief verwijderd, en de haarfollikels in de rustfase blijven ongedeerd. Aangezien er een groot deel van de haarfollikels zich in de rustfase bevinden, zullen er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om een goed resultaat te bereiken. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 6 tot 12 behandelingen nodig. De meeste haren kunnen voor altijd weg blijven of in mindere mate terug groeien. Dit komt  door dat inactieve haarzakjes na verloop van tijd actief worden dus in de groeifase komen. Dit kan gebeuren door hormonen (puberteit, zwangerschap of overgang, medicatie) het kan zijn dat er dan een nabehandeling nodig is.

Onze salon is erkend bij verschillende zorgverzekeraars, in de meeste gevallen wordt een behandeling hier dan ook voor vergoed met aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Definitief Elektrisch ontharen

Definitief elektrisch ontharen is mogelijk op kleine oppervlakte van het lichaam, dit wordt dan ook meestal gedaan in het gelaat. Elektrisch ontharen is mogelijk bij verschillende haarkleuren dus ook met blonde haren. Met deze methode kunnen wij de haartjes individueel verwijderen. Wel zijn er meerdere behandelingen nodig, dit komt omdat de haren verschillende groeifases hebben. Ook is het niet mogelijk om alle haren in één behandeling mee te pakken omdat wij deze individueel verwijderen. Deze behandeling kan echter wel in een soort kuurverband gedaan worden, u hoeft tussentijds niet lang te wachten als nog niet alle haren verwijderd zijn. Na een aantal keer hebben de haren die in de rustfase zitten weer tijd nodig om in de groeifase te komen en kan er weer behandeld worden.

Belangrijk! Bij deze behandeling mag u niet scheren of epileren. Om deze behandeling te kunnen uitvoeren moeten wij de mogelijkheid hebben om het haartje met een pincet vast te kunnen pakken. Doormiddel van een klein naaldje kunnen wij het haarzakje vinden en deze met een klein stroomstootje vernietigen. Het haartje wordt na het haarzakje vernietigd te hebben ook meteen verwijderd en komt ook niet meer terug.

Het aantal haarfollikels ligt met je geboorte vast, dus als er één vernietigd is dan is deze ook echt weg. De meeste haren kunnen voor altijd weg blijven of in mindere mate terug groeien. Dit komt  door dat inactieve haarzakjes na verloop van tijd actief worden dus in de groeifase komen. Dit kan gebeuren door hormonen (puberteit, zwangerschap of overgang) het kan zijn dat er dan een nabehandeling nodig is.

Onze salon is erkend bij verschillende zorgverzekeraars, in de meeste gevallen wordt een behandeling hier dan ook voor vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

color
https://beau-vital.nl/wp-content/themes/hazel/
https://beau-vital.nl/
#91a63d
style2
paged
Loading posts...
/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off