Acne & huidoneffenheden

HomeAcne & huidoneffenheden

Acne & huidoneffenheden

Acne/reinigende behandeling

Acne uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, nek en of de schouders. Het komt vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden. Talgklieren maken talg aan om de huid soepel te houden en de barrièrefunctie in stand te houden. 85% in de leeftijdsgroep van 12 tot 24 jaar heeft in mindere of meerdere mate last van acne.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op een acne huid. Waaronder een verhoogde talgproductie, die meestal ontstaat in de puberteit onder invloed van hormonen. De talgklieren worden groter en produceren meer en dikkere  talg. Een andere factor is dat de afvoerkanalen van de talgklierfollikels, de talg van de talgklier naar de huid afvoeren en verstopt kunnen raken. Dit komt doordat de huidschilfers niet of niet goed afschilferen en samenklonteren. De talg kan niet meer naar buiten en gaat zich ophopen, zo ontstaan mee-eters.

Daarnaast bevatten talgklieren bacteriën, waaronder de bacterie propionibacterium acnes. Deze bacterie zorgt ervoor dat de wand van het afvoerkanaal beschadigd raakt, waardoor het afvoerkanaaltje uiteindelijk knapt. De Talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een ontsteking, met roodheid en puistjes als gevolg.

Behandeling:
Bij een reinigende behandeling kunnen wij de huid eens goed nakijken en meteen goed schoonmaken zonder dat de huid beschadigd. Wij werken met hoogwaardige producten van Mary Cohr of Courtin. De huid wordt schoongemaakt met een oppervlakte reiniging. Doormiddel van een peeling worden de dode huidcellen verwijderd. Om de poriën goed open te zetten zodat wij het makkelijker schoon kunnen krijgen maken wij gebruik van een warmtemasker. Dit warmtemasker geeft een zeer aangename temperatuur af van 40 graden. Het zorgt er ook voor dat alle producten die wij gebruiken beter opgenomen worden in de huid. Hierna kunnen wij zonder de huid te beschadigen mee-eters/comedomen of puistjes verwijderen. De behandeling sluiten wij af om nog even een voedend masker of serum kort in te masseren en een dagcrème aan te brengen.

Een vervelend gevolg van acne kunnen littekens zijn, gelukkig kunnen deze behandeld worden met een peeling in kuurverband of eventueel microdermabrasie. Dit zorgt voor vernieuwing van de bovenste huidlaag waardoor de huid er meteen frisser en egaler uitziet.

Onze salon is erkend bij verschillende zorgverzekeraars, in de meeste gevallen wordt een behandeling hier dan ook voor vergoed met aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

Huidoneffenheden verwijderen

Naarmate we ouder worden kunnen er plekken, bobbels, vlekjes uit het niets op onze huid verschijnen. Veel van deze huidoneffenheden zijn volstrekt onschuldig. Deze worden als cosmetisch storend ervaren. Deze kunnen wij makkelijk verwijderen.

Dan kunt u denken aan:

  • Couperose (teleangiëctastieën)/ gesprongen adertjes
  • steelwratjes
  • hyper keratose
  • pigmentvlekken
  • gerstekorrels/mee-eters die heel vast zitten
  • bloedblaartjes
  • vetbultjes

De huid wordt aangestipt met een klein naaldje, hierdoor verschrompelen de huidaandoeningen vrijwel pijnloos en zonder littekens achter te laten. Na de behandeling ontstaat een korstje dat na een aantal dagen weer verdwijnt.

Belangrijk! U mag na de behandeling niet in de zon, de dagen na de behandeling de huid beschermen met SPF 50/SPF 50+

Onze salon is erkend bij verschillende zorgverzekeraars, in de meeste gevallen wordt een behandeling hier dan ook voor vergoed met aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per polis.

color
https://beau-vital.nl/wp-content/themes/hazel/
https://beau-vital.nl/
#91a63d
style2
paged
Loading posts...
/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off